Магнезиев гел - Magnesium Gel

Магнезиев гел за какво се използва

Всички водещи специалисти по диетика считат, че добавки с магнезий са от съществено значение поради разпространението на недостиг на магнезий в съвременната диета и решаващата роля магнезий в над 300 основни биохимични реакции.Хранителните добавки с магнезий, които се предлагат на пазара съдържат различни форми на магнезий с значителна разлика в бионаличността. Усвояването на магнезий и неговото действие и ефект зависи от формата в която се предлага, за предпочитане е това да е Магнезиев цитрат или Магнезиев аспартат, когато става въпрос за магнезий таблетки.Когато се използват трансдермално (т.е., през кожата),с магнезиев гел се осигурява по-лесно нужното количество магнезий на тялото. Трансдермалното приложение не само може да възстанови здравословните нива на магнезий към мускулите (и в крайна сметка до клетките в цялото тяло), но също така може да осигури на организма и всички предимства, свързани с високите нива на магнезий.

Haya labs Magnesium Gel-ефективен ли е магнезиев гел
Haya labs Magnesium Gel

Магнезиево олио

Ползите от прием на магнезий, включват облекчаване на болки в ставите, предотвратяване на мускулни схващания и крампи в краката, повишава енергията ( магнезий участва в производството на АТФ), подкрепа на сърдечните тъкани и сърдечно-съдовата система (магнезий е естествен мускулен релаксант), подкрепа на процесите на детоксикация в организма, подкрепа на мозъчната функция (което зависи от ATP), подобряване на настроението и намаляване на стреса и напрежението, както и редица други ползи за здравето.

Магнезиевия хлорид, който се съдържа в магнезиев гел предлаган в Fhl.bg е изключително чист, и осигурява високи нива на магнезий (30,5 % магнезиев хлорид) и микроелементи от чисти, източници. Това изключително чист магнезиев гел с ниско съдържание на натрий.Магнезиево масло, е другото наименование което често се използва по форумите.Съдържащата се в този гел формула всъщност не е масло, а разтвор с висока плътност и концентриран магнезиев хлорид (30,5%) и важни микроелементи.Структурата на този наситен с минерали разтвор е хлъзгава и често се описва като "подобна на масло", затова много често се изписва, като "магнезиев масло."

Масажи с магнезиев гел за дискова херния и разширени вени

Магнезиев гел ползи

Magnesium Gel е идеален за използване през кожата ,чрез втриване по повърхността на кожата,което дава възможност на организма да абсорбира толкова, магнезий, колкото има нужда. За разлика орално приетите магнезий таблетки, които имат ограничения на скоростта и количеството на поемане и усвояване.Магнезиев гел се нанася директно върху кожата (т.е., трансдермално приложение), така може бързо и ефективно да повиши клетъчните нива на магнезий.

Локалното приложение на магнезиев гел осигурява енергия и едновременно с това отпуска мускулите.Този ефект и действие на магнезиев гел е особено търсен от спортистите, които са подложени на ежедневен стрес и натоварвания.Магнезий гел приложен след тренировка подобрява електролитния баланс и отпуска мускулните, което е много важно за доброто възстановяване,също така се предотвратяват спазми и схващания.

Магнезиев гел мнения

 Хората които използват магнезиев гел споделят мнения за върхова производителност, и в същото време спокойствие и липса на напрежение. Потребителите също така съобщават за по-спокоен сън, намаляване на стреса, и по-изразено чувство за благосъстояние.Магнезиев гел е собено полезен за лечение на кожни заболявания (например, псориазис), защото той спокойно може да остане върху кожата за дълъг периоди от време. Магнезиев гел е идеален за приложения, изискващи максимални ползи за кожата като хидратация и подхранва и заздравява кожата, отпуска мускулите, и повишава клетъчната енергия.Много често се използва магнезиев гел за дискова херния и магнезиев гел за разширени вени.Най-хубавото е, че всичко това, можете да получите на доста ниска цена за магнезий от Fhl.bg.Цените на Магнезиев гел варират в зависимост от марката и тубичката в която се предлагат.Също от значение и допълнителните хранителни добавки, които са включени в магнезиевото олио.Но те определено са достъпни за всички.
Използвани източници и информация за Магнезий

Коментари