Хранителни добавки ZMA или цинк и магнезий

Прием на ZMA или цинк и магнезий поотделно

Много хора избират прием на обикновен цинк и магнезий поотделно като хранителни добавки вместо ZMA, заради по-ниската цена и заради възможността да ги приемат поотделно в определени часове от деня.Дали обаче това е по-добрия избор и не пропускат ли възможността да получат максимален ефект от действието на тази уникална хранителна добавка, като комплекс ZMA със синергично действие на съставките. 

Защо да избера ZMA:

Формата на цинк и магнезий, използвани в ZMA е хелат, известен като цинк monomethionine / аспартат и магнезиев аспартат. Тази форма помага да сведете до минимум смущенията в усвояването на тези два минерала, за да имате максимален ефект от ZMA. Освен това, тази форма на патентован ZMA, осигурява цинк и магнезий аспартат в подходяща доза, също така съдържа и подходящо количество от витамин В6, което подпомага приема и използването на магнезий от организма. 


Дозировка на Хранителни добавки ZMA


ZMA дозировка:

 Мъжете трябва да приемат ZMA добавки, които осигуряват 30 мг цинк, 450 мг магнезий, и 10-11 мг витамин В6; Нито повече, нито по-малко. Жените трябва да приемат доза от 20 мг цинк, 300 мг магнезий, и 6-7 мг B6. Тази доза ZMA е обикновено се съдържа в 3 капсули, дозата за жени може да се постигне, от 2 капсули ZMA. Също така, не забравяйте, че ZMA е патентована формула, което е изписано върху етикета. Ако виждате Нещо друго освен ZMA то това са търговски трикове за изписване на тези съставки zinc-magnesium-vitamin-B6, но под друго наименование.Това може да е различно като съдържание в милиграми и формите на минералите, което е от основно значение за действието и ефекта от прием.Да със сигурност то ще имат по-ниска цена, но все пак хранителните добавки се купуват заради тяхното действие и ефект

 Имайте предвид, че прием на цинк, надвишаващ препоръчаните дози има негативен ефект. Прием на твърде много цинк-повече от 50 мг, може да доведе до странични ефекти върху имунната система и метаболизма, неблагоприятно въздействие на мускулното възстановяване и растеж, и дори намаляване на нивата на HDL (добрия) холестерол. С други думи, ефектите ще са точно обратното на това, което е се търси като ползи.Същото се отнася и за магнезий? Когато приемате магнезий в дози по-високи от 450 мг, действително може да нарушите съня си и да се чувствате дори изнервени, вместо ефекта на релакс, който търсите от добавки като магнезий.

ZMA цена

Най-доброто време за прием на ZMA

ZMA Прием:

Един от най-важните аспекти на допълване с ZMA е времето за прием. Винаги съм препоръчвал да го приемате около 1 час преди лягане и 1-2 часа след ядене. Това не само ще ви помогне да увеличите ефекта от прием, както клиничните изследвания потвърждават, но ZMA приет по това време на деня също ще подобри качеството на съня.Много важно, условие за ефекта и действието на ZMA е да не се приема с храна, особено с храни, богати на калций, като млечни продукти. И двата минерала цинк и магнезий се абсорбира слабо, когато се приемат заедно с храна. Понякога, това е най-често допусканата грешка, която намалява действието и ефекта от прием на хранителни добавки с ZMA

Калций, например, взаимодейства с цинк , като пречи на неговото усвояване също така цинка пречи на абсорбцията на някои аминокиселини.Един от начините за подобряване на усвояването на ZMA е да го вземете с 5 мг Bioperine , черен екстракт от черен пипер, който е доказано ефективен за повишаване на абсорбцията.

Коментари