Nature's Bounty Milk Thistle 1000 mg мнения - Ревю

Черен дроб пречистване билки - Milk thistle (Silybum marianum)


Ще разгледаме един от най-използваните продукти от спортисти които искат да предпазят или възстановят черния си дроб след или по време на стероидни цикли а именно Nature's Bounty Milk Thistle 1000 mg.Повечето продукти с бял трън, са стандартизирани екстракти, направени от семената на растението, и съдържат от 70 до 80% от силимарин.Silymarin milk thistle 1000 mg nature's bounty съдържа 250 милиграма екстракт от Silybum marianum което е еквивалент на 1000 милиграма Milk Thistle в едно драже.

Цената на Магарешки бодил от Nature's Bounty е доста добра и е гарантирано най-ниска от Fhl.bg! Силимарин както е по-известен е най-използвания продукт за черен дроб.Малко информация за добавката и защо се използва за черен дроб пречистване.

Silymarin или магарешки бодил за пречистване на черния дроб


Белият трън (бял трън) или другото наименование Магарешки бодил е  използван в продължение на 2000 години като билков лек за различни заболявания на черния дроб, бъбреците, и проблеми с жлъчния мехур. Белият трън получава името си от млечно белия сок, който идва от листата, когато те се смачкат. Цветовете са червено лилави.

Няколко научни изследвания показват, че веществата в бял трън (особено флавоноид наречен силимарин) защитава черния дроб от токсини.При спортистите той набира популярност за пречистване на черния дроб включително по време на стероидни цикли или след прием на анаболни стероиди които могат да причинят увреждане на черния дроб при високи дози. Silymarin има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. И това може да помогне за самия ремонт на черния дроб с отглеждане на нови клетки.

Както споменахме Активната съставка в белия трън, която предпазва черния дроб  е силимарин, химически, извлечено от семената. Silymarin всъщност е група от флавоноиди (силибинин, silidianin и silicristin),за който се смята, че помагат на чернодробните клетки да се възстановят от увредене от алкохол и други токсични вещества като стероиди и др хормонални препарати. Силимаринът също предпазва новите чернодробни клетки от унищожение от същите тези токсини. Той намалява възпалението (поради което често се препоръчва за хора с възпаление на черния дроб или хепатит) и е силен антиоксидант.

Коментари