D-аспарагинова киселина - d-aspartic acid мнения

Ако преди няколко години някой ви беше питал за D-аспарагинова киселина едва ли щяхте да намерите информация дори и в нета.Към днешна дата d-aspartic acid е една от най използваните фитнес добавки.Това което се наблюдава и е интересен факт е че кръга от хора които използват DAA, съвсем не се стеснява до спортисти.При спортисти целта е ясна покачване нивата на тестостерон и съответните ползи които това носи за представянето в залата и извън нея а именно сила,мускулна маса и издръжливост.Но D-аспарагинова киселина помага не само на спортисти, и все по често тя се търси от мъже на средна възраст,на които доктор им е предписал D-аспарагинова киселина.Много често D-аспарагинова киселина се предписва заедно с трибулус, билка дамиана, екдистерон.[1] Какво действие всъщност може да очакваме от прием на DAA.




D-аспарагинова киселина DAA, е аминокиселина, която присъства в невроендокринни тъкани на безгръбначни и гръбначни животни, включително и при хората.При хора d-aspartic acid предизвиква повишаване на Лутеинизиращият хормон-LH и освобождаване на тестостерон. Лутеинизиращият хормон изпълнява важна биологична роля както при жените, така и при мъжете.При жените участва в регулирането на менструалния цикъл и в производството на яйцеклетки а при мъжете участва в регулацията и производството на тестостерон от Лайдиговите клетки на тестисите и в образуването на сперма.Лутеинизиращ хормон, като фоликулостимулиращ хормон , е гонадотропен хормон, произвеждан и освободен от клетки в предния дял на хипофизата.Това е от решаващо значение за регулиране на функцията на тестисите при мъжете и яйчниците при жените.При мъжете, лутеинизиращ хормон стимулира Лайдиговите клетки в тестисите да произвеждат тестостерон , който действа локално, за да поддържа производството на сперматозоиди. Тестостеронът също оказва въздействие върху мускулната маса, увеличаване на силата и издръжливостта.

Everbuild-d-aspartic-acid-200g
EverBuild d-aspartic acid е едно от добрите предложения на пазара на хранителни добавки.Цената на D-аспарагинова киселина не е никак висока и примерно при EverBuild DAA излиза около 40 лева за 66 дози от 3 грама.Което е приемливо взимайки предвид ефекта и действието.DAA EverBuild е достъпно под формата на DAA прах 200 грама.Дозировката на DAA е 3 грама прием сутрин, това изглежда приемлива и ефективна доза.Няма наблюдавани странични ефекти при употреба на D-аспарагинова киселина. Въпреки това, както е с всички тестостеронови бустери бих ви предложил да правите цикли при приема, за да се избегне изграждането на толерантност. Някои производители на добавката д-аспарагинова киселина, предполага цикъл от 2 седмици с 1 седмица почивка.
Решаващото предимство на д-аспарагинова киселина над повечето добавки повишаващи тестостерона особенно анаболните стероиди е, че тестостеронът се произвежда от тялото а не се вкарва отвън, което пречи на собственото производство на тестостерон в организма.Повишените нива на тестостерон, предизвикани от д-аспарагинова киселина действат на сексуалната активност и растежа на мускулите. В качеството си на мъжкия полов хормон, тестостерона повишава либидото и качеството на ерекцията, засилва се оргазма и удължава продължителността на половия акт. Тестостеронът повишава и нивото на енергия,липсата на енергия понякога води до депресии и понижава удовлетвореността от живота. Чрез повишаване нивото на тестостерон, д-аспарагинова киселина прави тренировките ви по-ефективни и ви помага да се изградите качествена мускулна маса.

D-аспарагинова киселина увеличава цикличен аденозин монофосфат (сАМР),това е клетъчно-регулиращо съединение, което играе важна роля в клетъчната реакция на хормоните. То увеличава силата на свиване на сърдечния мускул, помага на артериите и други гладки мускули да се отпуснат, повишава секрецията на инсулин и увеличава липолизата (унищожаването на мазнини). С други думи увеличени нива ан сАМР прави тренировките ви по-лесна и ви помага да изгаряте повече мазнини.

D-аспарагинова киселина подпомага поддържането на нормални нива на GABA, и нивото на допамин, които действат антидепресивно. Друга полза от д-аспарагинова киселина е способността и да увеличава производството на азотния оксид (NO 2, NO3), неговото ниво в кръвта, насърчава по- бързо възстановяване след тренировки.

За разлика от другите тестостеронови бустери, при  DAA добавка съществуват научни потвърждения, че  повишават нивата на тестостерон.Вече е доказано и има достатъчно данни от изследвания, че D-аспарагинова киселина DAA, предизвика освобождаването на гонадотропин-освобождаващ хормон (GnRH) от хипоталамуса, лутеинизиращ хормон (LH) и хормон на растежа (GH) от хипофизата, и тестостерон от тестисите.Така че можете да се възползвате от тази уникална хранителна добавка.

Коментари