Болка в ставите

 При Болки в ставите всеки първо посяга към Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). Това са силни лекарства, които се използват при възпаления, но разбира се те имат и сериозни странични ефекти.Именно това налага ограничение в тяхната употреба с цел предотвратяване на опасни за здравето последици. Учените търсят постоянно безопасни алтернативи, които да могат да се използват при болки в ставите и ставни възпаления. Така те откриват растителна смола от дърво, която наричат Boswellia Serrata. 

Хранителни добавки при болка в ставите
Босвелия при възпаления и болки в ставите
Boswellia екстракт е използвана хиляди години при възпаления и болки в ставите, но интригуващи нови изследвания на Босвелия екстракти довеждат до все по-широкото им използване за предотвратяване на възпаления. Няма да е пресилено ако направим заключение, че европейските учени слагат етикет на екстрактите от босвелия, като лекарства за намаляване на възпаленията и болките в ставите.



Boswellia Serrata съдържа в състава си съединения, за  които е доказано с тестове, че намаляват възпаленията и така облекчават болките в ставите. Тези съединения в Босвелията работят чрез различни механизми на действие, вижте как - Босвелия при Болка в ставите.

Коментари