Форсколин Coleus Forskohlii за отслабване

Отслабва ли се с Форсколин

Форсколин носи своите корени  от Индия, където в продължение на хиляди години играе основна роля в индийската традиционна медицина познат като Coleus (Coleus Forskohlii).Колеус форсколий е билка, традиционно използвана в Аюрведа.В днешни дни след епидемията от затлъстяване Coleus Forskohlii е по-известен и се използва като добавка за отслабване и изгаряне на мазнини.Основната съставка на биоактивния Coleus Forskohlii се нарича форсколин.[1] Форсколин увеличава клетъчните нива на ензим, наречен cyclic adenosine monophosphate (cAMP). Кгато нивата на cAMP са високи се създават идеални условия за изгаряне на мазнини, а също се подобрява и действието на  други съединения важни при отслабване.Чрез прием на добавка форсколин-Coleus Forskohlii , мъжете също могат да се радват на  естествено повишени нива на тестостерона. Ето защо Forskolin е известен и с действието си да запазва мускулната маса по време на диета.Което е от основно значение за хората практикуващи фитнес.Знаете добре ,че когато намалите въглехидратите и калориите има опасност от изгаряне и на мускули заедно с мазнините, форсколин ще предотврати тази опасност и така ще може за запазите трудно изградените мускули.

Форсколин странични ефекти - форсколин противопоказания

Форсколин действие и ефект

Както споменахме вече основният метод на действие на тази хранителна добавка е с активиране на ензима аденилат циклаза. Този ензим се активира също от хормони като епинефрин и адреналин.Както знаем тези хормони ни карат да сме нервни и превъзбудени. Forskolin не носи същите ефекти върху централната нервна система, като тези стимулиращи хормони,заобикаляйки стъпките, свързани с нежелани странични ефекти като нервност и безпокойство.Тази добавка е също със съдоразширяващо действие, което помага за отварянето на кръвоносните съдове. Това увеличава притока на кръв към мозъка и работещите мускули. Подобрената доставка на хранителни вещества и кислород ,към вашите мозъчни клетки и мускули, подобрява възстановяването и цялостното представяне в залата и тонуса на мускулите.Това дава издръжливост и сила, както по време на тренировка, така и в ежедневието.

Форсколин е известен също със действието си като стимулант на щитовидната жлеза. Когато щитовидната жлеза и хормони работят оптимално, процеса на отслабване е по лесен.Много хора имат намалена функция на щитовидната жлеза, която не може да произвежда достатъчно хормони на щитовидната жлеза, за нуждите на организма.Това съботира отслабването и цялостното здраве на организма.Тиреоидните хормони са от основно значени за здравето и енергията на всички клетки в тялото. Ето защо, като хормони на щитовидната жлеза са в оптимални граници отслабването е по-лесно и бързо.Форсколин - колеус форсколий стимулира производството на сАМР. Едно от нещата, които hormone sensitive lipase прави е да нареди на нашите клетки да увеличат отделянето на ензима, наречен хормон чувствителен липаза - която изгаря мазнините . cAMP стимулира отделянето на хормони на щитовидната жлеза, което както вече споменахме е от основно значение при отслабване защото увеличава изгарянето на мазнини и калории.

Forskolin действа по начин, подобен на редица конвенционални лечения на астма. Съединението от сАМР служи ,за да се отпуснат мускулите около бронхите, което обикновено помага да се направи по-лесно дишането, а за спортистите тоа означава и повече издръжливост и "въздух".

Много хора споделят мнения, че с помощта на Forskolin имат значително по-добра памет което им помага в ежедневните задачи. Forskolin може да помогне както по време на изпитни сесии, когато претоварването с информация е голямо, така и при ежедневни работни ситуации, в които има натоварване на психиката свързани с нужда от концентрация и памет.

Има ли Форсколин противопоказания и Странични ефекти


Винаги сме били против това да се предлага вълшебното хапче за отслабване без да са информирани хората дали наистина е подходящо за тях. Въпреки че липсва информация за нежелани странични ефекти от форсколин, трябва да сте запознати с някои противопоказания. Прием на форсколин може да доведе до ниско кръвно налягане и понякога до зачервяване на лицето.Има и сигнали за поява на кашлица и  инфекции на горните дихателни пътища.Това което притеснява някои от приемащите форсколин е тремор-треперене и повишаване на сърдечната честота.Тези случаи наистина са редки и по-скоро индивидуална чувствителност.

Има и хора, които трябва да избягват прием форсколин добавки. Това включва хора, които използват антитромбоцитни лекарства и такива за разреждане на кръвта.Има и редица лекарства, за които могат да имат някои взаимодействия с Forskolin например такива за високо кръвно налягане. Те включват бета-блокери, Хидралазин, Клонидин. Форсколин добавка трябва да се избягва и от хора, които имат бъбречни заболявания, както и бременни жени или кърмачки.


Кой Форсколин е най-добрият?

 Форсколин цена
Има много хранителни добавки за отслабване с Coleus Forskohlii на пазара. В повечето случаи добавка, която съдържа префикс " Форс " или forsk "(или нещо подобно) в името си, вероятно съдържа съставката Forskohlii.Ето защо избора на "най-добрия форсколин" може да бъде трудна задача. За да направим този процеса малко по-лесен за Вас тук разглеждаме само един продукт, за който има наистина публикувани изследвания и резултати от тестовете и това е Форслийн. Forslean се открива в различни Coleus forskolii добавки самостоятелно или в комбинация с други съставки така че тези резултати са обобщаващи и за други продукти с това съдържание. Продукта съдържа 250 мг 10% екстракт от Coleus Forskohlii. Добавката се приема два пъти дневно.Форсколин можете да закупите на най-ниска цена от green-coffee.bg!Винаги когато закупувате Forskolin следете за процентното съдържание на екстракта от колеус форсколий.
Източници за Форсколин

Коментари