Аргинин - Растежен хормон и тренировки

Растежен хормон и L-аргинин

Каква е връзката между аргинин и стимулиране на растежния хормон? Намаляването на растежен хормон в човешкото тяло при процеса на стареене е една от основните причини, поради която мускулната маса има тенденция да намалява с възрастта а мазнините в тялото да се увеличават. Като фитнес ентусиасти, Вие естествено искате точно обратното.Намаляване на растежния хормон също е частично отговорно за скоростта на растеж на кожата и стареенето, което води до по-тънка и по-суха кожа. Увеличаването на нашия хормон на растежа по естествен път е актуална тема и желание на много хора! Така че, темата с прием на аргинин и влиянието върху стимулиране на растежния хормон е изключително полезна.

Аргинин за стимулиране на растежния хормон по естествен път


Стимулиране на растежния хормон 

Има достатъчно проучвания, които показват, че прием на Аргинин увеличава драстично нивата на растежен хормон в организма и се счита за един от основните стимулатори на растежния хормон.За проучването с което ще ви запознаем е използвана аргинин дозировка 5-9 г. По-високи дози с аргинин не се понасят добре. Резултатите от изследванията показват че аргинин увеличава нивата на растежния хормон в покой с най-малко 100%.

 Аргинин цени
Интересен факт е че тренировките с тежести могат да увеличат нивата на хормона на растежа от 300-500%.Тренировките са най-мощния стимулатор на освобождаването на растежен хормон и има документирани значителни изследвания,които потвърждават драматични покачвания на растежен хормон. Всички сме свикнали да приемаме аргинин преди тренировка и това е най логично, за да имаме достатъчно сила и издръжливост по време на тренировката и да използваме всички ползи от покачване на нивата на азотен оксид в тялото.Приема на аргинин преди тренировка е много важен, но по отношение на отделяне на хормона на растежа има други резултати.Това проучване доказва че ефекта за повишаване на хормона на растежа от аргинин е най осезаем, когато се приема аргинин в покой,вечер преди лягане.Това обаче не се отразява много добре на всеки, има хора, които нарушават съня си, и не могат да заспят.Индивидуално е и трябва да изпробвате сами за себе си.

Аргинин прием

Това което е интересно и е противно на общоприетите схващания,е че прием на аргинин преди тренировки е най ефективен.Това е така, но не и по-отношение на стимулирането на хормона на растежа.Комбинация от прием на аргинин плюс упражнение увеличава нивата на хормона на растежа с около 200% .Виждате,че в сравнение с процентите 300-500%, които са засечени за тренировките с тежести има отстъпление.Това не означава да не приемате аргинин преди тренировка, но по отношение на отделянето на хормон на растежа е по ефективно прием на аргинин в покой, така действието на аргинин ще е оптимално.

Ефективността на аргинина най-добре може да се поддържа, като не го приемате непрекъснато. Графикът на прием на аргинин трябва да бъде нещо подобно на 6-8 седмици от продължителна употреба, последвано от пауза от 4 седмици.Обикновено тази схема на прием на аргини работи добре. Ефективността на аргинин за освобождаване на растежен хормон намалява, ако се приема заедно с храни които предизвикват отделяне на значителни количества инсулин. Ето защо аргинин трябва да се приема на празен стомах (т.е. най-малко един час преди или три часа след хранене).

Аргинин Мнения

В заключение ще кажем, че прием на аргинин е изключително ефективен за покачване на хормона на растежа по естествен път и това е добре подкрепено от научни доказателства.Но е от огромно значение да спазвате точни правила при приема на аргинин, за да може да извлечете максимум от Вашата програма.Може да закупите аргинин на най-ниски цени fitnessdobavki.bg осигурени от Fhl.bg!
Използвани източници за Аргинин и Растежен хормон

Коментари