ZMA ефект и ползи от прием

ZMA - цинк, магнезий и витамин B6

Какво е ZMA: Нека още в самото начало да обобщим какво е ZMA? Това са хранителни добавки които съдържат zinc-magnesium-vitamin-B6 в определено съотношение в патентована формула. ZMA добавки имат широк спектър на приложение за всички спортисти, не само във фитнеса и хора които са на диета.Колкото и да е странно, има данни, че използването на хранителни добавки с ZMA , надминава дори това на протеин на прах. Това не е изненадващо, като се има предвид добре документираното увеличение на дефицит от цинк и магнезий, като цяло в населението.

В действителност, спортистите и особено фитнес маниаците и силови атлети са невероятно по-податливи на дефицит от цинк и магнезий, отколкото по-малко активните хора. Но определено и висок процент от обикновените хора страдат от дефицит на цинк и магнезий, породен от стрес, напрегнато ежедневие, нездравословно хранене и редица други фактори. Такъв дефицит на магнезий и цинк, води до много нежелани реакции, вариращи от липса на напредък-застой в резултатите от тренировките, до сериозна умствена умора и слаба имунна система.

Какво съдържат Хранителни добавки ZMA - най-ниски цени на цинк, магнезий и витамин B6

Хранителни добавки с ZMA съдържат цинк, магнезий и витамин B6



Тук ние ще посочим основните ползи от zma прием, но имайте предвид,че избора на хранителни добавки с ZMA, трябва да е много сериозен, защото огромен процент от тях са с ниско качество. ZMA добавки трябва да се приемат, за да се максимизират биологичните нива на цинк и магнезий, а не просто да се търси ниска zma цена. Действието и zma ефект е пряко свързан с качеството и формата на магнезий и цинк, която се използва в хранителните добавки ZMA. Така ,че избирайте качествени добавки с ZMA, а за ниска цена се доверете на Fhl.bg! Можете да закупите хранителни добавки с ZMA онлайн на най-ниски цени или от магазин за хранителни добавки - Фитнес и Здраве!

В тази статия ще разгледаме и споделим с Вас препоръки и добри zma мнения от активни състезатели в различни спортове, фитнес, лека атлетика, колоездене, тенис, футбол и обикновени любители и хора които не спортуват, потвърдени чрез рецензирани изследвания в научни публикации.

Ефект от прием на ZMA добавки 

ZMA добавки и повишаване на тестостерона

ZMA тестостерон: Мъжете са най-големи привърженици на ZMA добавки благодарение на неоспоримата връзката между прием на ZMA и производството на тестостерон. Има достатъчно публикувани проучвания в които са изложени доказателства и резултати за повишени нива на тестостерон приблизително с 30%.Има и една важна подробност в проучванията, хората, които тренират интензивно запазват това повишение на тестостерона от прием на ZMA добавки, в сравнение с хората, които не тренират и имат видим спад в тестостерона след спирането на добавката. Същата тенденция и връзка може да се наблюдава за IGF (инсулин подобен растежен фактор), друга анаболен хормон, от основно значение за резултатите в залата и покачването на мускулна маса и сила.Повечето специалисти препоръчват добавки ZMA заедно с тестостерон бустери, примерно zma и трибулус.И дори при определени ситуации препоръчват като добавка ZMA, вместо тестостерон бустер.Но увеличаването на тестостерона не е всичко което ZMA може е да предложи като ползи за мъжете. Цинк и магнезий действат като основни коензими в много от процесите за производство на тестостерон, но те също участват във множество биохимични процеси в организма.Ефектът на тези два минерали за човешкото тяло е огромен. В действителност, много научни изследвания показват, че тези два минерала спомогнат за повишаване на мускулната маса, мускулната сила, и загуба на мазнини, да не говорим за общото здраве и благополучие.

Общи ползи и ефект от прием на ZMA добавки 


Магнезий е важен минерал, който участва в множество реакции в организма.Магнезий е важен за здравословната функция на сърдечно-съдовата система, метаболизма, и за здравето на костите. Заедно, цинк и магнезий предлагат широк спектър от ползи.

Цинк е основен минерал с антиоксидантни свойства, които стимулират активността на много ензими в тялото. Тези ензими са критични за множество биохимични реакции. Цинкът е установено, че е от решаващо значение за синтеза на протеини, молекулният механизъм, който води до по-добро мускулно възстановяване и растеж.Добавките с цинк влияят положително върху нивата на тестостерон. Това означава, че поддържането на оптимални нива на цинка е от решаващо значение за способността да направите още няколко повторения в залата с по-голяма тежест. Изчерпването на цинк намалява мускулната издръжливост.

Ефект от прием на ZMA добавки при стрес 


Магнезий винаги се свързва с намаляване на стреса.Няколко проучвания са установили връзката на цинк и магнезий, с облекчаване на надбъбречната жлеза.Както знаете при стрес,надбъбречната жлеза отделя катаболен хормон кортизол. Прием на ZMA влияе пряко на съотношението кортизол-тестостерон и по този начин помага и на надбъбречната жлеза.Ниските нива на цинк и магнезий правят по-трудно за организма да се справи със стреса, като по този начин дават възможност за лавинообразен ефект на повишен стрес.

Ефект от прием на ZMA добавки за щитовидната жлеза

ZMA Метаболизъм:Употребата на цинк и магнезий е от основно значение за оптимално функциониране на щитовидната жлеза.Правилното функциониране на щитовидната жлеза е от особено значение за цялостното здраве на човешкия организъм.Произведените от щитовидна жлеза хормони са в пряка връзка и са отговорни за метаболизма и обмяната на веществата.Затова когато сте на диета прием на ZMA е от основна полза.Цинкът е от решаващо значение за поддържане на производството на хормони на щитовидната жлеза. Това е важно за поддържане на метаболизма (количеството калории което изгаряте всеки ден) и изгаряне на мазнини при диети. Да бъдеш с ниско съдържание на цинк означава да ограничиш производството на хормони на щитовидната жлеза,което компрометира изгарянето на мазнини заради по-ниската скоростта на метаболизма.Никой не иска подобен проблем когато е на диета, това прави по-трудно изчистването на мазнините в тялото. Изследванията потвърждават, че когато вашата диета е с ниско съдържание на цинк, нивата на тироидни хормони падат и заедно с тях скоростта на метаболизма.

ZMA добавки подобряват качеството на съня


ZMA Подобрява съня:Една от основните ползи от прием на Магнезий и цинк е значителното подобряване качеството на съня през нощта способността Ви да заспите по-лесно,Както добре знаете преумората и стреса,често водят до трудно заспиване и проблеми със съня.С прием на хранителни добавки ZMA, по много мек и не агресивен начин ще се справите с този проблем.И най-вече ще избегнете зависимост към лекарства и хапчета за заспиване, които водят до привикване и други проблеми в последствие след спирането им.По-добро качество на съня също така помага да се подобри възстановяването на мускулите от тежките тренировки. 

ZMA добавки за имунната система


ZMA Имунна система:Установено е, че цинк е от решаващо значение за функцията на имунната система. Цинк засяга множество аспекти на имунната система. Изследванията доказват, че допълването на дневната диет с прием на хранителни добавки с цинк помага за поддържане на силна имунна система.Цинкът също така функционира като мощен антиоксидант. Този мощен минерал подпомага цялостното здраве и функцията на имунната система.Мощните антиоксидантни свойства на цинк могат да подобрят не само здравето Ви, но и възстановяването след тренировка, имунно стимулиращия ефект на цинк ще ви помогне, да бъдете здрави и във фитнеса.

Коментари